Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Răspândirea de știri false poate genera o epidemie de panică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: ,

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că în România „nu există niciun motiv real de panică” pentru coronavirus și cere ca românii să fie solidari și să descurajeze „ orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente„.

Într-un mesaj postat pe Facebook, președintele României spune că epidemia de coronavirus care a ajuns și în Europa trebuie tratată cu seriozitate, dar nu reprezintă „niciun motiv real de panică”.

„Dragi români, este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”, se arată în mesajul președintelui.

Șeful statului a mai spus că românii ar trebui ca românii să aplice cu rigurozitate recomandările autorităților.

„Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative”, susține Klaus Iohannis.

În același timp, Klaus Iohannis atrage atenția asupra faptului că răspândirea de știri „alarmiste și false” poate genera o epidemie de panică.

„Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a mai spus șeful statului.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW