Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: PSD-ul a convins-o pe doamna Dăncilă să candideze la alegerile prezidențiale, rezultatul este cunoscut

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă susținută joi la Palatul Cotroceni că nu a convins-o pe Viorica Dăncilă, fost lider PSD și fost premier, să candideze la alegerile prezidențiale.

„Mi se pare foarte ciudată această abordare. PSD-ul a convins-o pe doamna Dăncilă să candideze. Mai bine îi întrebați pe ei de ce au făcut-o, rezultatul este cunoscut”, a declarat Klaus Iohannis, vizibil amuzat.

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit la sfârșitul conferinței de presă și despre situația din Educație, unde, elevii români au avut un scor dezastruos la testarea PISA. Șeful statului refuză să semneze un pact pe Educație, așa cum a propus fostul premier Dacian Cioloș.

„Este important să discutăm de educație poate și în lumina celor mai noi rezultate ale testelor PISA, care arată că România nu a făcut progrese. Aceste chestiuni pentru mine și echipa mea nu sunt noi. DE asta am și lansat acest proiect România educată, care este în stare de dezbatere, iar atunci când vom avea concluziile consolidate vom ajunge în faza în care voi prezenta partidelor politice concluziile.

Acest lucru la vremea respectivă se poate discuta dacă se va folosi majoritatea din Parlament sau se va merge pe un pact pe educație. Aceste lucruri sunt de o importanță pe Facebook și eu m-am ferit să le aduc în discuție în campanie. Este important de spus că o condamnare paușală nu ajută pe nimeni, cum nici măsuri foarte bune nu ajută pe nimeni. Avem elevi foarte buni, și școli bune, dar și probleme grave în mediul rural. Avem rezultate foarte proaste la testele PISA, aceste lucruri trebuie să ne dea de gândit. Trebuie să ne îngrijorăm de acele rezultate. De asta am inițiat proiectul România educată”, a declarat Iohannis.

Octav Ganea/ Inquam Photos

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW