Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Prioritatea 0 este lupta cu pandemia. Actuala coaliție e cea mai bună soluție pentru România / Președintele îi îndeamnă pe români să se vaccineze: Suntem aproape de acel moment în care vom putea reveni la normalitate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2021

Klaus Iohannis susține că prioritatea politicienilor ar trebui să fie lupta cu pandemia de coronavirus și salvarea vieții cât mai multor români și le cere membrilor coaliției de la guvernare să aibă mai puține dispute politice și mai mult dialog, arătând că e singura metodă prin care pot fi găsite soluții eficiente pentru oameni. Președintele a precizat că singura variantă pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus ar fi prin vaccinare și îi îndeamnă pe cetățeni să profite de facilitățile puse la dispoziție de autorități. 

Oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. Au misiunea să rezolve crize, în paralel cu reforme, nu să provoace crize noi. Actuala coaliție e cea mai bună soluție pentru România”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Principalele declarații ale președintelui

– Coaliția de guvernare a trecut printr-un moment mai dificil, orice alianță în care lucrează împreună mai multe forțe politice se confruntă cu astfel de provocări.

– Nu trebuie să tratăm altcumva decât este: o provocare.

– Liderii coaliției au dat dovadă de maturitate și responsabilitate și am încredere că vor continua să rămână la fel de uniți.

– Dialogul a fost cheia care a permis ieșirea din impas într-un mod echilibrat.

– Prioritatea 0 este lupta cu pandemia și salvarea vieții cât mai multor români. Acesta a fost și trebuie să rămână obiectivul factorilor de decizie, mai ales că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic.

– Este o perioadă complexă pentru tot restul societății, care continuă să respecte măsurile de prevenție. Sunt sute de mii de români afectați de probleme economice.

– Ministerul Sănătății are un rol fundamental. Aștept multă responsabilitate și implicare. E foarte important ca ministrul să acționeze eficient și să comunice constant, să explice care este situația la zi, care sunt pașii de urmat.

– De mai bine de un an facem cu toții eforturi foarte mari de a diminua efectele negative ale unei crize sanitare fără precedent. Greșeile sunt inerente când se acționează constant sub presiune.

– Acest efort colectiv trebuie să se bazeze pe o colaborare onestă.

– Nu este momentul intensificării disputelor politice. Votul primit de la politicieni ne obligă să acționăm matur și responsabil. În orice coaliție există diferență de viziuni, acest lucru e firesc. Doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte și eficiente soluții pentru oameni, însă, aceste diferențe de abordări nu trebuie să ne abată de la obiectivul principal:

– Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu.

– Cer să aibă pe agendă siguranța cetățeanului. Oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. Au misiunea să rezolve crize, în paralel cu reforme, nu să provoace crize noi. Actuala coaliție e cea mai bună soluție pentru România.

– Reformarea statului, întărirea sistemelor de sănătate și educație, repornirea României prin proiecte care să creeze noi locuri de muncă, investiții în infrastructură(…)Doar astfel putem reconstrui România.

– Trebuie să gestionăm cât mai bine epidemia, dar dincolo de măsurile de protecție, de restricțiile inevitabile pentru a reduce aglomerările, care dau deja rezultate, cea mai sigură cale de a stopa răspândirea e vaccinarea. Avem modelul de succes al țărilor care au reușit să atingă un nivel de imunizare al populației și au relaxat măsurile.

– Suntem aproape de acel moment în care vom putea reveni la normalitate. Singura condiție este continuarea vaccinării la cote ridicate. Asta vă îndemn, dragi români, folosiți toate facilitățile, fie prin platforma de vaccinare, centrele mobile, cele organizate de companii, vaccinați-vă!

Sursă foto: presidency.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW