Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prima vizită de lucru în 2020. Președintele va merge în landul Bavaria, din Germania

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 3 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis va efectua, marți, prima vizită de lucru din 2020, în landul Bavaria, unde se va întâlni cu premierul și cu președintele landului german, a transmis Administrația Prezidențială.

Iohannis va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, unde va discuta cu membrii acestei instituții în privința relațiilor bilateriale, actualitatea europeană și totodată, șeful statului va susține un discurs. Klaus Iohannis se va întâlni, de asemenea, cu prim-ministrul landului, Markus Soder, președinte al Uniunii Creștin-Sociale (CSU).

Șeful statului va participa și la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestang ( Camera inferioară a Parlamentului german), care se va desfășura la abația Seeon, din Bagaria, context în care Iohannis va prezenta viziunea României referitoare la viitorul Europei și va discuta despre prioritățile agendei europene.

„Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradiţională care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viaţa politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităţilor agendei Guvernului şi a Parlamentului federal pentru anul respectiv şi dezbaterea provocărilor actuale cu invitaţi din Germania şi din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, precizează Administraţia Prezidenţială.

În cursul acestei vizite de lucru, Klaus Iohannis va avea o întrevedere și cu președintele Parlamentului landului Bavaria, Ilse Aigner.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW