Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prima reacție după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliției”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2024 Etichete: , , ,

În timpul vizitei sale în Coreea de Sud, președintele Klaus Iohannis a afirmat că decizia de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu și de a prezenta candidați separați pentru Primăria Capitalei nu reprezintă cu siguranță un mare succes al coaliției.

„Acum, cert nu este un mare succes al coaliţiei, ca să mă exprim aşa. În rest, nu vreau să comentez deciziile coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona. Ştiţi bine că discuţiile în coaliţie s-au purtat ieri şi azi-noapte, din câte am înţeles, deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit”, a spus preşedintele.

„Am aflat rezultatele, important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activităţii guvernului”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului a mai remarcat că „există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală”.

„Cred că toată lumea îşi aminteşte că această coaliţie a fost, crearea acestei coaliţii a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, cu o majoritatea serioasă în Parlament, pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut, lucru care s-a întâmplat. Deci obiectivul acestei coaliţii a fost stabilitate şi trecerea cu bine prin criză, obiectivul a fost atins, dar cred că mai are potenţial această coaliţie în viitor” a mai declarat Klaus Iohannis.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW