Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prima reacție după demiterea Guvernului PNL: Primul pas spre alegerile anticipate a fost făcut / Din cauza PSD Guvernul nu mai poate continua reformele începute

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2020 Etichete: , ,

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL a fost adoptată, miercuri, în Parlament, cu 261 de voturi „pentru” și 139 de voturi „împotrivă”. Președintele României Klaus Iohannis anunță că mâine seară va desemna un nou premier care să formeze o echipă guvernamentală.

„O moțiune de cenzură a fost depusă și votată. Cred că este momentul să ne gândim ce avem în spațiul politic. Vedem un Guvern liberal acre vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, care vrea să facă reforme, care vrea să vină cu măsuri pentru România.(…)Un Guvern care vrea să pună România în normalitate. De cealaltă parte avem o majoritate PSD frustrată că a pierdut guvernarea, care se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea. Dacă urmărim discursul politic vedem că Guvernul vrea să schimbe lucrurile în bine și un PSD care se opune. Din cauza PSD Guvernul nu mai poate continua reformele începute(…)Baronii roșii vor înapoi la banul public. Azi s-au găsit suficienți care au votat moțiunea pe o speță care ar fi îmbunătățit alegerile locale. Nu s-a vrut. Pe de altă parte, românii se uită la TV și se întreabă acum ce va fi. Pot să vă spun foarte clar: lucrurile merg mai departe, Guvernul va rămâne în funcție cu mai puține atribuții. Nu e cazul să credem că vom intra într-o situație fără ieșire. Eu sunt garantul că instituțiile vor funcționa în continuare. E nevoie de câțiva pași politici. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12.00, mâine seară voi anunța persoana desemnatăă să formeze un nou guvern.

Întrebarea e cum va continua politica guvernamentală. Eu am fost și rămân adeptul alegerilor anticipate. Dacă constat că partidele parlamentare nu vor acest lucru, atunci voi insista să fie votat un Guvern care are o agendă reformatoare, care va fi construit în jurul PNL: Să fie clar. Este inadmisibil să pierdem timpul și nervii pentru un PSD care nu vrea reforme. În acest moment soluția cea mai bună pentru România este întparcerea la electorat. Trebuie să avem o majoritate parlamentară care să susțină Guvernul.(….)Primul pas spre alegeri anticipate a fost făcut, mâine va fi făcut al doilea pas, după consultări”, a declarat Klaus Iohannis.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW