Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prima apariție publică din an: Primirea prim-ministrului Vietnamului şi a opt ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2024 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis va face prima sa apariție publică din acest an luni, după o absență de peste o lună. Pe agenda sa se află întâlnirea cu prim-ministrul Vietnamului și primirea a opt ambasadori străini în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare, potrivit news.ro.

Potrivit programului oficial, luni, începând cu ora 15:00, Klaus Iohannis va întâmpina prim-ministrul Republicii Socialiste Vietnam, Phạm Minh Chính.

La ora 16:00, președintele are în plan să primească ambasadorii acreditați ai următoarelor țări: Republica Federativă a Braziliei, Ricardo Guerra de Araújo; Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Giles Portman; Republica Albania, Enkeleda Mërkuri; Republica Elene, Evangelia Grammatika; Republica Armenia, Tigran Galstyan; Republica Azerbaidjan, Güdsi Dursun ŏglu Osmanov; Republica Tunisiene, Sami Nagga; și Japonia, Takashi Katae.

Președintele Iohannis a fost văzut ultima dată în public pe 18 decembrie 2023, când a participat la ceremonia de decorare a Asociației Code for Romania. Începând de atunci, Klaus Iohannis nu a mai avut apariții publice, iar Administrația Prezidențială a transmis doar mesaje în legătură cu diverse evenimente sau anunțuri privind semnarea unor decrete.

Perioada îndelungată de absență a președintelui Klaus Iohannis din spațiul public a stârnit ironii pe rețelele sociale, iar deputatul AUR Adrian Axinia a mers până la a reclama la Poliție presupusa dispariție a acestuia.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW