Wednesday, April 8, 2020
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prezent la Summitul NATO de la Londra. Ce spune președintele României despre întâlnirea cu liderii lumii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 4 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis participă, miercuri, la Summitul NATO de la Londra. Președintele României a declarat, înainte de întâlnirea cu liderii lumii, că vor fi abordate două teme principale în discuțiile care vor avea loc. În plus, șeful statului a mai vorbit și despre o posibilă vizită a președintelui Donald Trump în România.

Iohannis: Sunt două teme care vor domina acestă întâlnire

„Avem câteva chestiuni importante de discutat. Aici sunt două teme care vor domina acestă întâlnire. Prima este legată de contribuția fiecărui stat pentru apărare, și aici România stă foarte bine, a doua chestiune este legată de o discuție despre viitorul NATO. Care ar fi o strategie pe termen mediu sau lung. Noi suntem de părere că este bine să începem o discuţie, un proces de reflecţie, dar sub conducerea secretarului general şi cred că în final asta va fi concluzia zilei de astăzi. Discuţii aşezate şi cred că foarte bune vom avea. Procesul de reflecţie asta urmăreşte – să găsim împreună strategia cea mai bună pentru NATO pe termen mediu şi lung şi România este foarte hotărâtă să se implice mult în această discuţie”, a declarat Klaus Iohannis, la Londra, înainte de Summitul NATO.

Președintele României, invitat de Donald Trump la un dejun de lucru

Președintele României a  fost invitat de Donald Trump la un dejun de lucru, miercuri după amiază.  La această întâlni în această după amiază, la care vor participa toți șefii de stat ai țărilor care au alocat 2% pentru apărare.

„Este un semnal destul de clar de apreciere pentru cei care alocă 2% din PIB pentru aprărare. Și cu siguranță vor fi discuții și în cadrul acestui grup destul de restrâns. Suntem un grup mic de țări care alocă efectiv 2% din PIB”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai vorbit și despre posibilitatea ca președintele american Donald Trump să vină în vizită în România.

„Cu siguranță. Și sunt mulțumit că avem ocazia să discutăm și formal și informal. După cum știți președintele Trump este în campanie pentru un nou mandat și nu cred că putem să ne așteptăm la o vizită în România înainte de alegeri. Poate după”, a declarat Iohannis.

Iohannis, primit de Regina Marii Britanii, la Palatul Buckingham

Preşedintele Klaus Iohannis a participiat, marți, la recepția oferită Regina Marii Britanii în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO.

Facebook

sursa foto: Facebook; Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW