Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prezent la reuniunea de la Paris privind războiul de la graniță: Prin susţinerea Ucrainei ne protejăm libertatea şi democraţia

By Ana Teșcan , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 februarie 2024

Președintele Klaus Iohannis a participat luni, 26 februarie, împreună cu o serie de lideri aliaţi, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. Reuniunea la nivel înalt este organizată de către şeful statului francez, Emmanuel Macron. 

„La Paris, pentru reuniunea de lucru găzduită de preşedintele Emmanuel Macron pentru a consolida mai mult sprijinul nostru multidimensional pentru Ucraina, la doi ani de când Rusia a început acest război ilegal. Reafirmăm din nou unitatea şi determinarea noastră. Prin susţinerea Ucrainei ne protejăm libertatea şi democraţia”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri, 23 februarie, un mesaj la împlinirea a doi ani de război în Ucraina. Șeful statului a subliniat că este important ca „Europa să rămână unită” și „să continue să furnizeze ajutorul de care Ucraina are nevoie în aceste momente critice”.

„Trebuie să fim conștienți că ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului. Să nu lăsăm oboseala să domine, pentru că în astfel de momente este crucial să ne amintim care este obiectivul nostru: protejarea vieții, apărarea valorilor democratice și a libertății. Fiecare gest pe care îl facem în solidaritate cu Ucraina contribuie semnificativ la păstrarea coeziunii în lupta pentru dreptate, pace și respectarea drepturilor omului”, a spus șeful statului.

Sursa foto: X / Klaus Iohannis

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW