Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prezent la bilanțul Instanței Supreme: În ultimii ani justiția din România a fost supusă unor încercări de subordonare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , ,

Klaus Iohannis a fost invitat, miercuri, să participe la evenimentul de prezentare a raportului de activitate pe 2019 al Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

“O societate se dezvoltă atunci când cetățenii săi se simt protejați . Legislația și modul în care funcționează instituția trebuie să aibă în centrul cetățeanul. Salut inițiativa ÎCCJ de a-și prezenta raportul de activitate într-un cadru deschis. Rolul ÎCCJ este esențial pentru buna funcționare a sistemului judiciar. Semnalarea adevăratelor probleme cu care se confruntă sistemul este benefic și pentru justițiar. În ultimii ani justiția din România a fost supusă unor încercări de dubordonare față de politic. Răspunsul societății românești a fost pe măsură. Românii au fost alături de magistrați.

Volumul mare de activitate, instabilitatea legislativă sau presiunile politice sunt doar câteva din provocările cu care v-ați confruntat în ultimii ani. Din păcate agenda publică a fost ocupată cu subiecte care rare ori au atins subiectele de fond din Înalta Curtea. O societate mai bună se construiește de la încrederea cetățenilor în valorile statului de drept. (…)

Cu siguranță nu trebuie să ne oprim aici. Procesul este unul continuu. E nevoie de lideri morali care să inspire. Vă asigur că veți avea în mine un susținător ferm al justiției. Vă felicit pentru întreaga activitate”, a declarat Klaus Iohannis.

La evenimentul de la Înalta Curtea au fost invitați să participe: Președintele României, Klaus Werner Iohannis, președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Margareta Țînț, ministrul justiției,  Cătălin Predoiu, Avocatul Poporului, Renate Weber, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror Gabriela Scutea, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, domnul avocat Traian Cornel Briciu și președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici, Dumitru Viorel Mănescu.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW