Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: O avertizez pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui comisar european

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că Viorica Dăncilă nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziția de comisar european.

„Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României.

O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție și să nu transmită nicio propunere către președinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului spune că doar un guvern învestit de Parlament are dreptul, dar și de obligația de a transmite urgent la Bruxelles o propunere de comisar european.

„Desemnarea unui comisar european din partea țării noastre de către un guvern care nu mai are niciun fel de atribuții constituționale și legale în acest sens este un gest iresponsabil, de sfidare atât a cetățenilor români, cât și a partenerilor europeni.

Doar un nou guvern învestit de Parlament are întreaga legitimitate, dar și obligația de a transmite urgent la Bruxelles o propunere de comisar european. Este esențial ca  un nou Cabinet să obțină cât mai repede votul Legislativului pentru a rezolva toate problemele stringente generate de guvernarea dezastruoasă a PSD, inclusiv desemnarea unui candidat credibil și profesionist din partea României în Comisia Europeană. Tergiversarea în Parlament de către PSD a procedurilor care să ducă la votarea noului Executiv nu face altceva decât să dăuneze și mai mult credibilității țării noastre, deja afectate de Guvernul Dăncilă”, a încheiat Klaus Iohannis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW