Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis nu vrea să își exprime opinia despre un eventual tratat de alianță PSD-PNL la alegerile prezidențiale

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 11 iunie 2024 Etichete: , , , ,

Președintele statului, Klaus Iohannis, a declarat marți, 11 iunie, că nu vrea să își exprime opinia cu privire la o eventuală coaliție PSD-PNL la alegerile prezidențiale.

Prezent la Summitul Formatului București 9 (B9) din Riga, Letonia, președintele Klaus Iohannis a ținut o scurtă conferință de presă unde a răspuns la întrebări legate de alegerile locale desfășurate în urmă cu două zile, și despre o eventuală coaliție PSD-PNL la alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă alianța ar trebui să continue și la scrutinul din 15 septembrie 2024, Klaus Iohannis a afirmat că este o chestiune ce ar trebui lămurită în partid și că nu ar fi corect să își expună o părere public.

„Este aceasta o chestiune care trebuie lămurită în interiorul coaliţiei şi, chiar dacă aş avea o opinie în această chestiune, nu cred că ar fi corect să mi-o spun public”, a declarat președintele statului, citat de News.ro.

Șeful statului a mai afirmat că alegerile locale și europarlamentare din urmă cu două zile s-au desfășurat foarte bine și comasarea a fost o „idee bună”, motivată democratic.

„După părerea mea, chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfăşurat foarte bine, iar rezultatele vorbesc de la sine. Vă amintiţi că a fost multă dezbatere în spaţiul public dacă această coaliţie este bună pentru România sau nu. Cred că de data aceasta am primit un răspuns chiar de la alegători, care în proporţie de aproape 50% au votat lista comună prezentată de coaliţie şi este foarte corect aşa, după ce coaliţia a reuşit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit exact prin acestă război purtat de Rusia împotriva Ucrainei”, a mai transmis Klaus Iohannis.

„A fost o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare dintr-un motiv democratic clar – alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători şi faptul că aceste alegeri au fost puse împreună ne-au la o participare de peste 50%”, a conchis președintele României.

Klaus Iohannis participă marți, 11 iunie, la Summitul Formatului București 9 (B9) de la Riga, reuniunea NATO a Flancului Estic. La întrevedere este prezent și secretarul general NATO Jens Stoltenberg și președintele Poloniei, Andrej Duda, iar evenimentul este găzduit de președintele Letoniei, Edgars Rinkevics.

Sursă foto: X / Klaus Iohannis

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW