Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


Klaus Iohannis nu ia în calcul amânarea scrutinului din decembrie: O democraţie nu funcţionează fără alegeri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2020 Etichete: ,

Klaus Iohannis este de părere că alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc, indiferent de modul în care evoluează pandemia de coronavirus. Președintele României susține că alegerile locale au fost organizate în mod corespunzător, iar aceleași reguli vor fi aplicate și la alegerile generale din 6 decembrie.

Klaus Iohannis a declarat că o democrație nu ar putea funcționa fără alegeri, iar evoluția pandemiei de coronavirus ar putea crea doar niște condiții speciale pentru campania electorală.

O democraţie nu funcţionează fără alegeri. Am pledat pentru organizarea alegerilor locale şi am văzut cu toţii că au funcţionat rezonabil de bine. E clar că dacă va creşte numărul de cazuri, campania se va desfăşura în condiţii mai speciale decât la locale, însă alegerile trebuie să aibă loc. Nu putem continua fără un Parlament cu puteri depline”, precizează Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Alegem parlamentarii în decembrie? Cine vrea și cine nu vrea amânarea scrutinului

Președintele României este de părere că alegerile locale au fost organizate în mod corespunzător și afirmă că la alegerile parlamentare din decembrie se vor aplica aceleași reguli.

Cu cât am putea amâna alegerile? Constituţia spune 3 luni. Nu cred că cineva îşi imaginează că situaţia epidemiologică va fi mai bună în ianuarie. Trebuie să găsim o formă prin care să facem o campanie mai mult online, decât fizic, mai mult prin televiziune, radio. Actul de vot nu e mai periculos decât mersul după pâine. Organizarea la alegerile locale a fost bună, deci lucrurile au fost bine controlate şi aşa va fi şi la alegerile parlamentare din 6 decembrie”, a adăugat Klaus Iohannis.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW