Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Nu avem niciun caz confirmat de coronavirus / Voi convoca CSAT

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2020

Într-o declarație de presă luni, 24 februarie, președintele, Klaus Iohannis, a negat existența coronavirus în România, infirmând zvonurile apărute în ultimele zile. Președintele a declarat că va concoca Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), miercuri, 26 februarie, la ora 14:00.

Președintele, Klaus Iohannis, a declarat că autoritățile au luat măsurile necesare în vederea împiedicării transmirerii coronavirus și a făcut un apel la calm pentru cetățeni.

Autoritățile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu acest virus, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare eficientă și informare corespunzătoare a populației. Fac un apel la calm către cetățeni și vrem să se informeze corect, să fie vigilenți și să respecte normele de igienă și sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja.
Fac un apel la mass-media să evite senzaționalul și știrile cu impact emoțional ridicat, care pot
amplifica ș
i genera sentimentul de panică în rândul cetățenilor.”

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că va convoca CSAT, pentru miercuri, 26 februarie, la ora 14:00 pentru a discuta ”strategia de combatere a unei potențiale epidemii la nivel național”.

De asemenea, Klaus Iohannis, a solicitat politicienilor să speculeze această situație în mod ”oportunist”.

”Fac un apel la politicieni să nu speculeze această situație în mod oportunist. Am observat deja cum unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate făcând declarații alarmiste de natură să sperie cetățenii.”

Sursa foto Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *