Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, Nicuşor Dan şi PNL, acuzaţi că au transmis mesaje electorale după finalizarea campaniei. PSD cere sesizarea poliţiei şi ştergerea comunicatelor

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2020 Etichete: , ,

PSD acuză PNL, pe Klaus Iohannis şi pe Nicuşor Dan că au transmis mesaje electorale după întâlnirea dintre preşedintele României şi primarul general al Capitalei. Formaţiunea cere înlăturarea mesajelor transmise după întâlnire din toate mediile de difuzare şi sesizarea poliţiei.

Mesajul preşedintelui

„Tocmai am încheiat o întâlnire pe care am avut-o cu domnul Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, o discuție foarte bună, aplicată.

            Domnul Primar General mi-a prezentat problemele cele mai grele, cele mai mari pe care le-a găsit de la preluarea mandatului.

            Mi-a prezentat soluțiile pe care le vede și probleme, știm cu toții, sunt multe, începând de la termoficare, la trafic, la gestionarea deșeurilor, la problema poluării în București.

            Toate acestea sunt chestiuni complicate și am fost foarte bucuros să văd că domnul Primar General are soluții, are abordări foarte constructive.

            Este evident că unele din aceste probleme pot fi soluționate de București dacă se folosesc foarte mult banii europeni, dacă se construiesc finanțări potrivite, dar, în același timp, am abordat și chestiuni pe care Bucureștiul singur nu le poate rezolva și aș da, poate, două exemple: chestiunea termoficării nu poate fi rezolvată în această etapă doar de Primăria Generală, este nevoie de o colaborare strânsă și un sprijin solid de la Guvern, și autostrada de centură, care este vitală pentru București, pentru a aerisi traficul, dacă pot să mă exprim așa.

            Este o chestiune care, evident, cade prioritar în zona Guvernului.

            Cred că se poate rezolva tot ce ține de buna gestionare a Bucureștiului, în condițiile în care Primarul General și Primăria Generală găsesc în Guvern un partener solid, un sprijin solid, și atunci, într-un termen rezonabil, și problemele Capitalei vor putea fi abordate și rezolvate.”

 PSD: O susţinere ilicită a PNL

 „Mesajul politic antereferit, așa cum vom arăta în continuare, este de natură a încălca în mod grav normele imperative ce disciplinează campania electorală, reprezentând în esență o susținere ilicită a Partidului Național Liberal și a candidaților săi, realizată după momentul temporar permis de legiuitor. (..)  Contrar atât exigențelor unei societăți democratice, cât și prerogativelor sale constituționale, Președinte Klaus Werner Iohannis face campanie electorală Partidului Național Liberal, după momentul încheierii sale oficiale, inoculând electoratului, în mod fals și ilicit, ideea că doar această entitate politică ar putea reprezenta, din postura de membri ai Guvernului, soluția la problemele bucureștenilor”, se arată în sesizarea formulată de PSD.

 Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW