Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, mesaj pentru Yoshihide Suga, noul premier al Japoniei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Klaus Iohannis i-a adresat un mesaj noului premier al Japoniei, Yoshihide Suga, precizând că experiența și înțelepciunea acestuia îi vor asigura un mandat de succes. Președintele dă asigurări că Acordul de Parteneriat Strategic bilateral dintre Japonia și România va fi încheiat în 2021.

Klaus Iohannis are încredere în noul premier al Japoniei, Yoshihide Suga, susținând că mandatul său va fi unul de succes, în ciuda contextului creat de pandemia de coronavirus.

Am convingerea că înţelepciunea şi experienţa remarcabilă pe care o aveţi în fruntea administraţiei guvernamentale a Japoniei vor asigura succesul mandatului dumneavoastră, în pofida contextului complex creat de evoluţia severă a pandemiei generate de noul coronavirus. Doresc să vă asigur că Guvernul României rămâne ferm angajat pentru avansarea relaţiilor bilaterale dintre ţările noastre, în acord cu liniile de acţiune stabilite în cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu prim-ministrul Japoniei, în anii 2018 şi 2019”, a transmis Klaus Iohannis, printr-un mesaj, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele dă asigurări că România va semna Acordul de Parteneriat Strategic bilateral cu Japonia în anul 2021, an în care se împlinesc 100 de ani de relații diplomatice între cele două țări.

În acest sens, România este hotărâtă să încheie Acordul de Parteneriat Strategic bilateral în 2021, anul centenarului relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia. Suntem convinşi că acest Parteneriat Strategic, fundamentat pe comunitatea de valori pe care ţările noastre le împărtăşesc, va aduce beneficii cetăţenilor noştri şi va contribui la consolidarea păcii şi cooperării internaţionale”, susține preşedintele Klaus Iohannis.

Fostul premier, Shinzo Abe, s-a retras din motive de sănătate, iar în locul lui a venit Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani. Acesta este noul lider al Partidului Liberal Democrat, aflat la putere în Japonia.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW