Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, mesaj pentru noul ministru al Apărării: Aveți o sarcină foarte grea/ Ciucă: Suntem perfect conștienți de responsabilitatea pe care o avem

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 5 noiembrie 2019 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis, i-a mulțumit premierului Ludovic Orban, în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de Ministrul al Apărării Naționale de către Ionel Nicolae Ciucă, că a ales un „adevărat profesionist pentru acest portofoliu de maximă importanță pentru România.

„Domnule prim-ministru, vă felicit pentru preluarea guvernării şi pot să vă spun că acum, cu toții ne simțim mai bine, cu o guvernare deschisă pentru rezolvarea adevăratelor probleme ale României.

Domnule ministru Ciucă, vă felicit pentru preluarea mandatului! Domnule ministru, domnule general, sunteți, probabil, cel mai bun cunoscător al problemelor din acest minister și al tuturor problemelor legate de securitatea națională. Mulțumesc, domnule Prim-ministru, că ați cooptat un adevărat specialist, un adevărat profesionist în echipa dumneavoastră guvernamentală, pentru acest portofoliu de maximă importanță pentru România. Domnule ministru Leș, vă mulțumesc pentru munca depusă în mandatul dumneavoastră”, a declarat Iohannis.

Iohannis: Aveți o sarcină foarte grea

Șeful statului a precizat că ministrul, și nu numai, are o sarcină specială: securitatea națională trebuie garantată cu orice preț.

„Ministerul Apărării Naționale și dumneavoastră toți aveți o sarcină specială, o sarcină foarte grea, pe care împreună trebuie să o îndeplinim cu excelență: securitatea națională trebuie garantată cu orice preț și repet, cu orice preț. Știți foarte bine, noi, toți împreună, dumneavoastră, cu conducerea ministerului, cu guvernul și cu mine, trebuie să garantăm românilor securitatea națională. Securitatea națională nu este negociabilă și securitatea națională nu are culoare politică. În acest sens, am abordat tematica încă de la începutul mandatului meu, când, spre surprinderea multor politicieni, i-am invitat să încheiem un pact național pentru securitatea națională, pact național care prevedea și prevede în continuare alocarea a 2% din PIB pentru apărarea României. Și s-a realizat acest lucru.

În CSAT am discutat și am hotărât care vor fi programele de achiziții, care vor fi programele de instruire și care va fi abordarea strategică a României pentru a garanta acest obiectiv vital pentru România, securitatea națională. În acest sens, domnule ministru, știți foarte bine care sunt prioritățile României în domeniul pe care îl veți gestiona. Am toată convingerea că vă veți implica pentru continuarea tuturor programelor de înzestrare, de instruire și de colaborare cu aliații pentru a atinge toate obiectivele propuse”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis i-a solicitat „ferm” lui Ciucă să îl sprijine pe Ludovic Orban pentru a avea un mandat de succes.

„Domnule Prim-ministru, vă solicit întregul sprijin al dumneavoastră, al Guvernului României pentru domnul ministru Ciucă și pentru problemele legate de securitatea națională.

Domnule ministru, vă doresc mult succes în acest mandat și dumneavoastră vă solicit ferm să-l sprijiniți pe domnul ministru pentru a avea un mandat de succes, care va fi de succes nu pentru partid, nu pentru armată, ci pentru România!”, a mai spus Iohannis.

Ciucă: Suntem perfect conștienți de responsabilitatea pe care o avem

Noul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat la preluarea mandatului că este conștient de responsabilitatea pe care o are și că Armata română trebuie să își consolideze statutul de încredere în rândul NATO și al UE.

„Domnule președinte, domnule prim-ministru, să aveți încredere că suntem perfect conștienți, în primul rând, de responsabilitatea și tot ceea ce înseamnă parcursul de aici înainte, astfel încât să ne îndeplinim datoria pe care o avem, conferită prin Constituție și datoria prin care noi, militari și civili care lucrăm în Ministerul Apărării Naționale. Suntem educați, suntem formați încă din primele zile ale liceului militar și până când trecem în rezervă, avem o echipă care se bazează pe spiritul de camaraderie și încredere, echipă care se bazează pe tot ceea ce înseamnă dedicare profesională, spirit de sacrificiu”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a afirmat că armata română trebuie să își consolideze statutul de încredere și să înfăptuiască ceea ce și-a asumat, prin alocarea a 2% din buget.

„Ceea ce ne-am asumat să înfăptuim în baza a ceea ce ni s-a alocat, 2% din buget, să putem să concretizez prin capabilități, prin care armata română să își consolideze statutul de încredere în rândul Alianței Nord-Atlantice în rândul Uniunii Europene și, de asemenea, în parteneriatele strategice în care armata română le are. Ne bazăm pe trei piloni: pe statutul nostru de țară membră NATO, țară membră Uniunea Europeană și pe parteneriatul Strategic”, a mai spus Ciucă.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW