Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, mesaj pentru militari: Forţele Terestre asigură un sprijin esențial pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 23 aprilie 2020 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia „Zilei Forțelor Terestre” în care a reamintit că militarii asigură, în această perioadă, un sprijin esențial în contextul efortului național de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

„Sărbătoarea de astăzi, 23 aprilie, are semnificații aparte pentru poporul român. Celebrăm „Ziua Forţelor Terestre”, o componentă importantă a Armatei României, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, ca o recunoaștere a dăruirii, curajului și devotamentului militarilor noștri.

Forţele Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe, cu misiuni dintre cele mai complexe, asigură, în această perioadă, un sprijin esențial în contextul efortului național de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

Militari și mijloace tehnice aparținând Forţelor Terestre participă, alături de alte instituţii publice din sistemul naţional de securitate, la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în baza decretului de instituire a stării de urgență.

Astfel, Forțele Terestre desfășoară cu succes misiuni în scopul întăririi prezenței și fluidizării traficului, al transportului de echipamente medicale și alte materiale, precum și al însoțirii convoaielor de transport persoane.

De asemenea, cadrele militare participă la misiunile de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere, de distribuire a pachetelor cu produse alimentare și de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus. Pentru eficiența cu care vă duceți la îndeplinire toate aceste îndatoriri, vă mulțumim!

Dragi militari ai Forțelor Terestre, fie că vă pregătiți în poligoane şi tabere de instrucţie din ţară, fie că vă aflați în acţiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest sau Irak, dați dovadă de competenţă şi profesionalism.

Imaginea foarte bună de care se bucură România în mediul aliat, de contribuitor activ la securitatea și menținerea păcii în regiune și în Europa, se datorează şi dumneavoastră, militarii Forțelor Terestre. Ați demonstrat spirit de sacrificiu exemplar, o pregătire riguroasă și o capacitate de integrare deplină în structurile Nord-Atlantice.

Sunt convins că veți participa în continuare, așa cum ați făcut și până acum,  la eforturile pentru consolidarea profilului strategic al României în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord şi al Uniunii Europene.

Vă încurajez să  acţionați pentru accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a structurii proprii de forţe,  precum şi pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare, în vederea asigurării de capabilităţi moderne şi eficiente.

La ceas aniversar, transmit tuturor militarilor români din Forţele Terestre, aflați la datorie sub faldurile drapelului tricolor, precum și  personalului civil, felicitări, urări de sănătate și succes în îndeplinirea misiunilor”, este mesajul transmis de Președintele României.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-mesaj-pentru-militari-fortele-terestre-asigura-un-sprijin-esential-pentru-prevenirea-si-limitarea-raspandirii-virusului-sars-cov-2/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW