Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, mesaj la doi ani de război la graniță: Ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 februarie 2024 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri, 23 februarie, un mesaj la împlinirea a doi ani de război în Ucraina. Pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5 dimineața, Vladimir Putin anunța că Federația Rusă începe „o operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea” și „denazificarea” țării vecine. Președintele Iohannis a punctat, în mesajul său, că „ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului”.

Mesajul liderului de la Cotroceni a fost transmis în cadrul evenimentului de marcare a doi ani de răspuns al României la situația refugiaților din Ucraina și a fost prezentat de către Cătălina Galer, Consilier de stat – Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

În condițiile în care războiul continuă, Iohannis subliniază că este important ca „Europa să rămână unită” și „să continue să furnizeze ajutorul de care Ucraina are nevoie în aceste momente critice”.

„Trebuie să fim conștienți că ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului. Să nu lăsăm oboseala să domine, pentru că în astfel de momente este crucial să ne amintim care este obiectivul nostru: protejarea vieții, apărarea valorilor democratice și a libertății. Fiecare gest pe care îl facem în solidaritate cu Ucraina contribuie semnificativ la păstrarea coeziunii în lupta pentru dreptate, pace și respectarea drepturilor omului”, a spus șeful statului.

Șeful statului a mai subliniat solidaritatea românilor în sprijinul poporului ucrainean, care au arătat „empatie, toleranță și altruism” pentru refugiați.

„România a demonstrat încă de la începutul conflictului că îi este alături statului vecin, iar românii au arătat solidaritate și generozitate remarcabile. Atât autoritățile române, cât și societatea civilă au lucrat în strânsă colaborare cu agențiile internaționale pentru a oferi sprijinul necesar celor care ne-au trecut granița și îndeosebi celor care au găsit adăpost în România”, a mai spus Iohannis.

În final, președintele Klaus Iohannis a reafirmat „angajamentul României de a rămâne alături de vecinii noștri pe drumul către recăpătarea libertății și a independenței, precum și de a le sprijini eforturile de reconstrucție în urma conflictului și pe cele de integrare în familia europeană”.

CITEȘTE ȘI: SONDAJ: Doar 10% din cetățenii din 12 țări din Europa cred că Ucraina va învinge Rusia/ Ce părere au românii

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW