Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Huiduieli la Iași. Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române: Avem nevoie de alegeri anticipate. Nu e un moft, e o necesitate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 24 ianuarie 2020 Etichete: ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la Iași că este nevoie să fie declanșate alegeri anticipate motivând că „nu este un moft, ci o necesitate”. În timpul discursului pe care l-a susținut în Piața Unirii, președintele României a fost atât aplaudat cât și huiduit de ieșenii prezenți la eveniment.

Acum mai bine de un secol și jumătate la Iași și la București au fost puse bazele statului român modern. pentru noi, românii, nimic nu s-a câștigat ușor și simplu. Situația Principatelor în 1958 era extrem de complicată. În ciuda tuturor provocărilor, solidaritatea a reprezentat o forță incredibilă. Nevoia românilor de a fi împreună a dus la Mica Unire. (….)Onorăm astăzi nu doar priceperea unor elite, ci și substratul modernizator. Unirea Principatelor a însemnat demararare unor reforme. (…)Politicienii de astăzi trebuie să-și asume rolul de reformatori. Oamenii au nevoie de politicieni curajosși(…)vizionari și integri. Avem nevoie de politicieni care să-și iubească țara cu adevărat și să facă din ea o Românie normală. Românii au arătat că vor o țară modernă, prosperă, pro-europeană. Românii așteaptă instituții publice integre, spitale bine dotate, școli sigure. Am încredere că Guvernul va îndrepta toate măsurile strâmbe din trecut. Din Parlament însă, PSD vrea să blocheze tot, de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Nu e un moft, e o necesitate stringentă a societății românești. (…)Cei ce urmăresc alte scopuri și care încearcă să submineze lupta”, a spus Klaus Iohannis, vineri, la Iași.

În timpul discursului președintelui mai mulți oameni prezenți la eveniment au început să scandeze și să huiduie, nemulțumiți de afirmațiile lui Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat și un apel către guvernanți în care a cerut ca eforturile acestora să se concentreze pe construcția Autostrăzii Unirii.

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW