Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației: Vă felicit pentru integritate, devotament și tenacitate

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 20 iulie 2019 Etichete: , ,

În această dimineață, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Aviației și a Forțelor Aeriene Române.

Iohannis recunoaște meritele aviatorilor români ca parte a sistemului național de securitate ce îndeplinește misiuni complexe în cooperare cu alte state aliate în misiuni de menținere a păcii.

Președintele României a afirmat și de această dată necesitatea ca Forțele Aeriene Române trebuie să continue procesul de modernizare, în acord cu angajamentele internaționale asumate.

Mai jos, mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis:

„Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene onorează curajul și devotamentul temerarilor zborului. În această zi, aflată sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, transmitem recunoștința și admirația noastră tuturor celor care au îmbrățișat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Românești.

Această structură performantă a sistemului național de securitate îndeplinește misiuni complexe pentru protejarea suveranității spațiului aerian al României, asigurarea transporturilor aeriene și cooperarea cu statele aliate în cadrul misiunilor de menținere a păcii, precum și participarea la înlăturarea urmărilor calamităților naturale sau în cazul unor situații de urgență.

Forțele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare, ca parte a consolidării posturii de apărare a României, în concordanță cu deciziile NATO.

În acest context, salut lansarea misiunilor de Poliție aeriană cu avioane F-16, sub comandă națională, ca rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare, la începutul mandatului meu de Președinte, privind creșterea finanțării cheltuielilor de apărare până la 2% din PIB.

Toți cei implicați în industria aviației civile – de transport, utilitară și sportivă – contribuie la dezvoltarea țării noastre și merită recunoștința noastră, la fel ca toți aviatorii militari și civili care salvează vieți omenești ori desfășoară activități de cercetare, promovând, astfel, știința aeronautică românească.

Dragi aviatori și membri ai Forțelor Aeriene,

Vă felicit pentru integritate, devotament și tenacitate, valori care stau la baza performanței voastre. Sunt convins că veți continua, cu același profesionalism, să contribuiți la îndeplinirea de către România a obiectivelor sale fundamentale de politică externă, pe linia apartenenței la NATO și UE și a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

Vă doresc sănătate, succes și «Cer senin»!

La mulți ani!”

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW