Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru ÎPS Pimen: Un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 20 mai 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare de condoleanțe pentru moartea ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

În scrisoarea transmisă, șeful statului a spus că moartea ÎPS Pimen este „un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română”.

Doresc să adresez sincere condoleanţe Preafericirii Voastre, înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi membrilor Sfântului Sinod, precum şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, odată cu trecerea le cele veşnice a Înaltpreasfinţitului părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Este un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română şi pentru toţi credincioşii care s-au aflat sub înalta arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Pimen.

Personalitate longevivă şi păstor cu har, Înaltpreasfinţitul Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii şi semenilor, şi-a consacrat eforturile misionare păstrării identităţii româneşti, punând în valoare, în ţară şi peste hotare, bogăţia spiritualităţii ortodoxe şi patrimoniul valoros al bisericilor şi mănăstirilor din Moldova”, a scris preșdintele Iohannis, citat de Agerpres.

În scrisoarea sa, Klaus Iohannis a amintit și despre contribuția Bisericii Române la combatarea pandemiei de coronavirus.

„Evocând personalitatea celui dispărut, doresc să remarc şi faptul că, prin rugă şi sprijin pentru cei aflaţi în dificultate, prin ajutor pentru cei din prima linie, Biserica Ortodoxă Română a participat consistent la efortul naţional de combatere a pandemiei. Sunt încredinţat că în perioada care urmează, sub înţeleapta arhipăstorire a Prefericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română va fi sprijin pentru societatea noastră, îmbinând misiunea sa pastorală cu preocuparea pentru protejarea credincioşilor şi ierarhilor săi, pentru o cât mai grabnică revenire la normalitate a României”, se mai arată în scrisoare.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din București, în urma unui al doilea atac de cord. Părintele Pimen ar fi murit în jurul orei 00:50, conform Basilica.ro.

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD pe 20 aprilie, de la Suceava, aflându-se în stare gravă după ce a fost infectat cu Covid-19.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-mesaj-de-condoleante-pentru-ips-pimen-un-moment-de-tristete-pentru-intreaga-biserica-ortodoxa-romana/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW