Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Mesajele premierului Orban și președintelui Iohannis, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea SPP: În acest context global complicat este cu atât mai important să continuați să vă adaptaţi / În vremuri de încercare ați demonstrat și solidaritatea care definește această instituție

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 7 mai 2020 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au transmis, joi, câte un mesaj cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Serviciului de Protecție și Pază.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis

„Această zi marchează un moment special în istoria Serviciului de Protecţie şi Pază – împlinirea a 30 de ani de la înființare, ca autoritate a statului cu atribuţii în cadrul sistemului național de securitate.

De-a lungul acestor trei decenii de activitate, v-ați evidențiat prin profesionalism și competență în îndeplinirea tuturor misiunilor derulate atât la nivel național, cât și internațional.

Adaptabilitatea și preocuparea constantă pentru îmbunătățirea performanțelor individuale și colective au sporit eficiența colaborării cu celelalte instituţii componente ale sistemului naţional de securitate, precum şi cu serviciile omoloage din străinătate.

Aniversarea de astăzi are loc într-un moment dificil, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Mai mult, în acest context global complicat, marcat de multe provocări și incertitudini în domeniul securității, este cu atât mai important să continuați să vă adaptaţi metodele și mijloacele pentru executarea misiunilor specifice unei structuri moderne, eficiente și pregătite să acționeze în condiții de risc.

Îmi exprim aprecierea pentru întreaga activitate pe care Serviciul de Protecție și Pază o desfășoară în slujba României și vă încurajez să vă îndepliniți misiunile cu același devotament și cu loialitate față de țară, consolidând prestigiul dobândit în toți acești ani.

Pe această cale, transmit întregului personal al instituţiei dumneavoastră urări de sănătate și putere de muncă, alături de întreaga mea considerație”, este mesajul Președintelui României.

Mesajul premierului Ludovic Orban

„Serviciul de Protecție și Pază celebrează astăzi 30 ani de la înființare, perioadă în care, prin profesionalismul, curajul și înalta ținută a personalului său și-a consolidat misiunea de pilon al siguranței naționale.

Parte a Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, alături de MApN, MAI, SRI, SIE, STS, Serviciul de Protecție și Pază este o instituție de elită care asigură, discret și eficient, securitatea obiectivelor de importanță națională, a bunurilor statului, dar și a demnitarilor români, în plan intern și extern.

Cu loialitate, determinare și devotament și pentru misiunile din plan extern, ofițerii SPP au înregistrat de-a lungul timpului performanțe remarcabile asigurând protecția oficialilor ONU în teatrele de operații, precum cele din Sudan, Afganistan sau Libia.

Prin misiunile desfășurate în beneficiul statului român, militarii SPP au reprezentat, de-a lungul anilor, chipul uman al siguranței și protecției la cel mai înalt nivel.

În vremuri de încercare, dar cu precădere în această perioadă, SPP a demonstrat și solidaritatea care definește această instituție nu numai prin prezența ofițerilor săi alături de decidenți în vizitele prin țară sau la acțiunile privind gestionarea epidemiei COVID-19, ci și prin donarea de echipamente medicale de protecție către Spitalul de Urgență din Suceava, una dintre unitățile medicale cele mai afectate de această epidemie.

Pentru profesionalismul cu care își îndeplinește misiunea, precum și pentru realizările din țară și la nivel internațional, țin să felicit Serviciul de Protecție și Pază la celebrarea acestor 30 ani de activitate în slujba statului român și a cetățenilor României”, este mesajul premierului României.

 

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW