Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Legea se respectă, se impune, nu se discută. Cine nu o respectă va fi amendat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, miercuri, la o nouă ședință de evaluare și prezentare a măsurilor luate în contextul epidemiei de coronavirus. La ședință au participat premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu. 

Președintele a anunțat că toate măsurile luate de la începutul epidemiei și până în prezent, au fost luate pentru a proteja sănătatea românilor și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.

Majoritatea au înțeles că regulile se respectă și această situație de stare de urgență este una foarte serioasă și trebuie să respectăm cu toții legislația. Dar, un aspect foarte special în această situație îl reprezintă siguranța și ordinea publică.

Asta a fost tema discuției cu premierul, cu ministrul de Interne și cu ministrul Apărării și su secretarii de stat Despescu. Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut, și am pus un accent foarte clar și ferm pe ceea ce se numește impunerea legii.

Toată lumea trebuie să respecte legislația în această perioadă.

Foarte mulți români au înțeles aceste lucruri însă ce se întâmplă cu cei care nu vor să înțeleagă? Aceștia vor fi amendați. Pur și simplu legea se aplică, se impune, nu se discută. Legea este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor, cine n-o respectă va fi amendat.

Dragi români, respectați normele de conduită, păstrați distanța, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați”, a declarat președintele.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW