Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, la Summitul B9: Victoria Ucrainei este obiectivul nostru principal

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 iunie 2023 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți, 6 iunie, la Bratislava, Slovacia, o intervenție în cadrul sesiunii de deschidere a Summitului Formatului București 9 (B9). Liderul de la Cotroceni a asigurat sprijinul continuu al României pentru Ucraina în contextul războiului declanșat de Federația Rusă și a solicitat întărirea sprijinului pentru partenerii vulnerabili ai NATO, în special Republica Moldova.

„Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi necesar. Victoria Ucrainei în acest război este obiectivul nostru principal. În același timp, sprijinul României pentru aderarea Ucrainei la Alianță, așa cum era prevăzut la Summitul NATO de la București, din 2008, este de neclintit

Trebuie, totodată, să întărim sprijinul pentru partenerii vulnerabili ai NATO, mai ales pentru Republica Moldova, pentru consolidarea capabilităților sale de apărare și reziliență”, a spus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că Alianții NATO de pe Flancul Estic se confruntă cu efectele negative ale războiului declanșat de Federația Rusă, care au implicații profunde în domeniul securității, umanitar, economic, alimentar și energetic.

„Noi, Aliații NATO de pe Flancul Estic, ne aflăm în prima linie a descurajării efectelor negative ale războiului devastator declanșat de Rusia, cu implicații multiple pe plan securitar, umanitar, economic, alimentar și energetic.

România este Aliatul NATO cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina și înțelegem clar nevoia de a ne întări apărarea națională și de a consolida postura NATO pe Flancul Estic într-un mod unitar și coherent, credibil și robust, inclusiv la Marea Neagră”, a mai spus președintele.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW