Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, la întâlnirea cu ambasadorii: România a fost boicotată de reprezentanții statului român

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 27 august 2019 Etichete: , ,

La întâlnirea de miercuri cu ambasadorii, președintele Klaus Iohannis a criticat acțiunile actualei puteri. El a acuzat-o pe Viorica Dăncilă pentru pierderea, de către țara noastră, a postului de membru nepermanent la Consiliul de Securitate al ONU.

”În mod regretabil, nu putem marca azi, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației, faptul că România a fost aleasă pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, chiar dacă dumneavoastră ați făcut eforturi susținute și ați obținut un număr considerabil de susțineri. România a fost boicotată de declarații politice iresponsabile ale unor înalți demnitari români, formulate fără mandat și contrare unor poziții tradiționale ale României. Aceste grave derapaje au dus la alienarea sprijinului deja exprimat de unele state, fiind creată impresia, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate față de dosare de politică externă sensibile și complexe”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis le-a cerut ambasadorilor să se ocupe de organizarea alegerilor din toamnă, astfel încât românii să poată vota și să se evite situațiile din anii anteriori.

„Protejarea intereselor cetăţenilor români care au ales să trăiască în afara graniţelor trebuie să fie mereu prioritatea dumneavoastră. Pe 26 mai am asistat, din păcate, la umilinţele la care au fost supuşi cetăţenii români care doreau să-şi exercite dreptul constituţional de a vota, drept câştigat prin multe sacrificii în Decembrie ’89. Aceste umilinţe nu trebuie să se repete niciodată!”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele a folosit un citat din Nicolae Titulescu dorind astfel să arate că, acolo unde politica externă nu are rezultate, este din cauza politicienilor: „dați-mi o bună politică internă ca să pot face o bună politică externă”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW