Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, la Bruxelles: Desemnarea lui Kovesi în funcția procuror-şef european este o reuşită/ Avem nevoie de o persoană integră pentru postul de comisar european

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2019 Etichete: , ,

Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcția de procuror-şef european este o reuşită. În același timp, președintele României a vorbit și despre postul de comisar european, subliniind că „este nevoie de o persoană integră”.

Iohannis, despre desemnarea lui Kovesi în funcția procuror-şef european: Este o reuşită

„Este foarte importantă desemnarea Laurei Codruța Kovesi. Este o reuşită care este evident şi pentru doamna Kovesi semnificativă, dar este şi pentru România semnificativă. Un procuror din România este şef peste noua instituţie europeană. Acum avem o persoană care conduce o instituţie europeană. (…) Cu preşedintele francez, Macron, am avut o discuţie foarte bună. Am ţinut să-i mulţumesc pentru implicarea deosebită şi de succes în procedura de desemnare şi alegere a procurorului european, doamna Kovesi, şi am discutat pe marginea formării Comisiei, fiindcă şi Franţa are un parcurs mai complicat. Aici a fost un schimb de opinii”, a afirmat Iohannis, înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Președintele României, despre viitorul comisar european român: E nevoie de o persoană integră

Klaus Iohannis a discutat, la Bruxelles, cu Ursula von der Leyen și a spus că președintele Comisiei Europene este îngrijorat de situația creată.

„Este clar că avem nevoie o persoană integră, care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta într-un fel şi România în Comisie într-un sens pozitiv. Noi avem oameni competenţi, avem profesionişti, haideţi să-i selectăm şi să-i trimitem la Bruxelles. (…) Doamna preşedinte ales von der Leyen a subliniat şi la discuţia pe care am avut-o ieri că îşi doreşte foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziţia de comisar pe Transporturi.(…)

Avem un Guvern interimar care nu va nominaliza un comisar. Comisia se grăbeşte, chit că acum o amânare de o lună de zile, nu din cauza României, din alte motive, dar situaţia este una complicată şi sper să găsim soluţii. Ar fi total nepotrivit şi ar fi o eroare gravă din partea României să se oprească întregul demers din cauza noastră. Nu am discutat despre un deadline, dar rugămintea a fost să încercăm să accelerăm procedur”, a spus Klaus Iohannis.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW