Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, bilanțul primului mandat: Au fost cinci ani de provocări majore. În ultimii trei ani s-a încercat acapararea tuturor instituțiilor statului român

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis și-a prezentat bilanțul primului mandat, joi, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a declarat că au fost cinci ani de „provocări majore”, iar cea mai mare reușită a fost „menținerea pe cursul pro-european”.

„E bilanțul primului meu mandat de președinte. Au fost 5 ani de provocări majore. Cea mai mare reușită a fost menținerea pe cursul pro-european. Am consolidat temelia pe care să ridicăm România normală. (…)Mandatul l-am primit din partea cetățenilor și este necesar un exercițiu de transparență”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a menționat că în ultimii trei ani s-a încercat „acapararea tuturor instituțiilor statului român”, însă bilanțul intervențiilor sale „vorbesc de la sine”.

„În ultimii 3 ani s-a încercat acapararea tuturor instituțiilor statului român și șubrezirea lui. Pentru a contracara aceste forțe profund nedemocratice care au încercat oprirea luptei anticorupție am uzat de toate prerogativele constituționale. OUG 13 nu a intrat în vigoare, amnistia și grațierea nu au fost obținute, codurile penale favorabile infractorilor nu au intrat în vigoare.

Chiar și schimbările legislative din domeniul justiției, susținute de majoritatea toxică din ultimii trei ani, nu au intrat în vigoare în forma lor inițială, datorită sesizărilor repetate la Curtea Constituțională și a retrimiterilor succesive înapoi în Parlament.

Totodată, am convocat, pe 26 mai a.c., referendumul privind justiția, prin care peste 6 milioane de români au răspuns clar că statul de drept trebuie consolidat”, a mai declarat șeful statului.

Bilanțul integral poate fi consultat AICI

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 65096 more Info to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-isi-prezinta-bilantul-primului-mandat-au-fost-cinci-ani-de-provocari-majore-am-consolidat-temelia-pe-care-sa-ridicam-romania-normala/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-isi-prezinta-bilantul-primului-mandat-au-fost-cinci-ani-de-provocari-majore-am-consolidat-temelia-pe-care-sa-ridicam-romania-normala/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW