Thursday, October 22, 2020
Jurnalism corect


Klaus Iohannis își anunță planurile pentru al doilea mandat de președinte: Eu știu care sunt pașii de urmat/ Critici la adresa PSD: După această guvernare, România riscă să rămână singura țară din UE cu MCV

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis și-a prezintat, duminică seară, programul cu care a intrat în campanie electorală (”Împreună pentru România normală”) la un eveniment organizat de PNL, ocazie cu care a lansat încă un val de critici la adresa PSD. Actualul președinte al României spune că încrederea în instituțiile statului trebuie recâștigată și că din cauza fostei guvernări România ar putea rămâne singura țară din UE cu MCV.

„Au trecut 30 de ani de la Revoluţie, însă moştenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetenţă şi corupţie, atitudini contrare unui spirit democratic, transparent, proeuropean. Acest partid a fost o piedică în calea dezvoltării României în toţi aceşti 30 de ani, a politizat administraţia, a alungat oamenii competenţi din funcţii, a inhibat funcţionarea normală a instituţiilor, a blocat investiţiile pentru construirea de şcoli, spitale şi autostrăzi, a încercat politizarea justiţiei şi a vrut să facă drepturi speciale pentru politicienii penali. După această guvernare PSD România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV. Guvernarea eşuată a PSD a sufocat ţara prin birocraţie, nepotism, corupţie, abuzuri şi lipsă de predictibilitate. Drumul spre o Românie normală este unul foarte dificil, dar sunt optimist pentru că astăzi românii vor schimbare şi luptă pentru această schimbare. (…)

În primul rând România normală e țara în care statul se află în slujba cetățeanului. După guvernarea dezastruoasă a PSD care a afectat funcționalitatea statului trebuie să refacem funcționalitatea. Trebuie să reașezăm administrația publică pe un pilon de normalitate.(…)

România normală este România legii. Justiția independentă de garanția modernității României.(…)Nimeni nu ar trebui să se pună mai presus de lege, pentru a scăpa de răspundere. Justiţia independentă este garanţia funcţionării democraţiei, a respectului pentru drepturile şi libertăţile fundamentale, este garanţia modernităţii României. Am fost şi voi rămâne un susţinător ferm al luptei împotriva corupţiei şi al creerii unei culturi a integrităţii în guvernare.(…)

Am încredere că vom avea curând o strategie coerentă, pentru a lăsa în urmă definitiv haosul legislativ al ultimilor ani şi pentru a evita ca acei politicieni care fac schimbări doar de dragul schimbării să înceteze să se mai joace cu educaţia copiilor din România(…)

O administraţie modernă, în spirit european, înseamnă o administraţie în slujba cetăţeanului, care profesionişti responsabili răspund nevoilor societăţii, după guvernarea dezastruoasă a PSD care a afectat însăşi funcţionalitatea statului. Trebuie să refacem credibilitatea instituţiilor statului, pentru ca cetăţenii să-şi recapete încrederea şi să se simtă în siguranţă. Pentru aceasta, instituţiile statului trebuie supuse unui amplu proces de audit obiectiv şi profesionist. Trebuie să reaşezăm administraţia publică pe fundamente corecte, prin standarde etice şi de integritate, pe bază de merit şi performanţă(…)

De la bun început a fost limpede că direcţia politicilor economice ale PSD este greşită. Acum se impun măsuri eficiente privind responsabilitatea fiscală, stabilitatea financiară, îmbunătăţirea colectării veniturilor la buget şi o administrare fiscală eficientă. Consolidarea finanţelor publice este imperativă pentru susţinerea investiţiilor, iar cheltuielile cu salariile, pensiile şi asistenţă socială trebuie asigurate cu prioritate. România are nevoie de eficienţă şi etică nu doar în actul guvernării, ci şi în sfera afacerilor(…)”, a declarat șeful statului.

Știre în curs de actualizare

sursa foto: PNL

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW