Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, întâlnire cu Zelenski la Summitul Comunităţii Politice Europene: Scopul nostru comun este să asigurăm securitatea căminului nostru european

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Președintele Klaus Iohannis participă la Summitul Comunităţii Politice Europene, care are loc în aceste zile în Granada (Spania). Iohannis a avut mai multe întâlniri, printre care și cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, informează Administrația Prezidențială.

Cel  de-al treilea Summit al Comunităţii Politice Europene are ca temă principală securitatea statelor, în contextul războiului din Ucraina.

Şeful statului a postat o fotografie în care îl salută pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Particip la cel de-al treilea Summit al Comunităţii Politice Europene găzduit astăzi de Spania, la Granada. Vom discuta subiecte importante de actualitate. Precum securitatea, energia, mediul şi tranziţia verde, digitalizarea şi inteligenţa artificială, multilateralismul”, a scris preşedintele pe  platforma X(n.r. fostă Twitter.

România este principalul susținător al Ucrainei, cu precădere în transportul cerealelor pe Marea Neagră.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis, de asemenea, care sunt obiectivele de la această întâlnire oficială a liderilor europeni.

„Scopul nostru comun este să asigurăm securitatea și stabilitatea căminului nostru european comun. Lucrăm împreună cu partenerii la îmbunătățirea arhitecturii europene de securitate, în special a securității regionale. Ucraina are propuneri substanțiale în acest sens. Vom acorda o atenție deosebită regiunii Mării Negre, precum și eforturilor noastre comune de a consolida securitatea alimentară globală și libertatea de navigație. Prioritatea cheie a Ucrainei, în special pe măsură ce iarna se apropie, este consolidarea apărării aeriene. Am pus deja bazele pentru noi acorduri cu partenerii și așteptăm cu nerăbdare aprobarea și implementarea acestora. Aceasta ar trebui să fie o zi productivă pentru Ucraina și pentru Europa în ansamblu„, a transmis Zelenski pe o rețea de platforma X.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW