Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis îndeamnă autoritățile să treacă la servicii publice digitale: Ritmul trecerii este redus

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj joi, 3 noiembrie, în deschiderea celei de-a XI-a ediții a GoTech World, în care a îndemnat autoritățile române să treacă la servicii publice digitale.

Mesajul șefului statului a fost prezentat de către Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial – Departamentul Politici Economice și Sociale.

În începutul mesajului, Iohannis a declarat că sectorul IT&C contribuie semnificativ la avansul tehnologic al economiei țării noastre.

„Progresele în planul conectivității, dinamismul sectorului antreprenorial de profil, dar și resursa umană înalt specializată au generat pentru România avantaje competitive certe, esențiale în atragerea de investiții și diversificarea oportunităților de afaceri”, a spus președintele.

Liderul de la Cotroceni a remarcat că „o tranziție digitală durabilă, sustenabilă, înseamnă mult mai mult decât performanța unui sector economic”.

„În evoluția naturală către o economie competitivă, inteligentă, incluzivă și conectată, avem nevoie de eforturi sporite pentru a reduce decalajele și disparitățile regionale și pentru a facilita accesul tuturor la internet, servicii digitale, telecomunicații”, a adăugat Klaus Iohannis.

Astfel, președintele a îndemnat autoritățile române să facă eforturi pentru a trece la servicii publice digitale.

„La noi în țară încă există un decalaj important al sectorului public în ceea ce privește integrarea avansului tehnologic. Este încă redus ritmul trecerii la serviciile publice digitale, atât de necesare pentru modernizarea relației dintre stat și cetățeni.

De aceea, autoritățile publice ar trebui nu doar să își propună politici ambițioase, ci să și facă pași concreți și rapizi în împlinirea acestor obiective”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW