Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, în urma întâlnirii cu omologul din Polonia: am decis astăzi să organizăm la București un summit al Formatului B9

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 martie 2022

În luna iunie, cu două săptămâni înainte de summit-ul NATO de la Madrid, România va găzdui o reuniune a Formatului București 9 (B9) pentru coordonarea pozițiilor în ceea ce privește consolidarea Flancului Estic al Alianței, a anunțat președintele Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii cu omologul său din Polonia, Andrzej Duda.

Șeful statului e evidențiat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, în contextul agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei.

„Avem nevoie de o consolidare a flancului estic. Este necesară o prezență militară sporită în țara noastră, ca răspuns la agresiunea Rusiei. Un exemplu în acest sens este crearea cât mai rapidă a unui grup de lucru al NATO. Sarcina fundamentală a NATO este apărarea colectivă. Împreună cu președintele Duda am abordat și prioritățile noastre comune. Pentru pregătirea summit-ului NATO care va avea loc în luna iunie la Madrid, am decis astăzi să organizăm la București un summit al Formatului B9 pe care îl voi găzdui la Cotroceni. Ne vom reuni astfel cu două săptămâni înainte de summit-ul aliat pentru a ne coordona pozițiile în ceea ce privește consolidarea substanțială a Flancului Estic”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW