Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


FOTO Klaus Iohannis, în Irpin: Nu există cuvinte pentru a descrie tragedia și distrugerile oribile pe care le-am văzut

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 iunie 2022

Președintele Klaus Iohannis, care joi se află într-o vizită în Ucraina, s-a deplasat și în orașul Irpin, devastat de bombardamentele rusești. Pe contul de Twitter al șefului statului au fost publicate mai multe fotografii din Irpin. Iohannis a reiterat, într-un mesaj pe rețeaua socială, că „toți făptașii ruși trebuie să fie trași la răspundere”.

„Nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile oribile pe care le-am văzut astăzi în Irpin. Reînnoiesc cu tărie apelul meu pentru ca toți făptașii ruși să fie trași la răspundere de către justiția penală internațională, pe care România o sprijină pe deplin”, se arată în mesajul menționat anterior.

Klaus Iohannis a ajuns joi dimineață, 16 iunie, în gara din Kiev, unde li s-a alăturat lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi, cei trei lideri care au călătorit toată noaptea cu trenul spre Ucraina.

Președintele a transmis, pe Twitter, că vizita în Ucraina are scopul de a exprima solidaritatea față de președintele Zelenskiy și de poporul ucrainean.

„Agresiunea ilegală a Rusiei trebuie să se oprească”, a adăugat Iohannis.

Iohannis, Scholz, Macron și Draghi se vor întâlni cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, în Kiev.

La ora 15:00, liderii prezenți la Kiev ar urma să susțină o conferință de presă.

Președintele României ar urma să stea o zi, în condițiile în care vineri are programată o întrevedere cu Regele Belgiei.

CITEȘTE ȘI: UPDATE Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi au ajuns în Kiev / Cei trei lideri au călătorit cu trenul

Imagini: Twitter/ @KlausIohannis

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW