Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis îl recheamă în țară pe ambasadorul României în Grecia/ Andreea Păstârnac, ambasador la în Belgia

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 iulie 2019 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de rechemare a lui Lucian Fătu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Elenă, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Lucian Fătu a fost admis prin concurs în Ministerul de Externe în anul 1992. În prezent, el deține gradul diplomatic de ministru plenipotențiar. Pe 24 septembrie 2013, Fătu a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Elene.

În Centrala MAE, Lucian Fătu a mai ocupat funcţiile de Coordonator Naţional pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunării, cu rang de director general (2012), director al Direcţiei Europa de Est şi Asia Centrală (2011), director al Direcţiei Europa de Vest (2000) şi director adjunct al Direcţiei America de Nord (1999-2000).

Înainte, Lucian Fătu a fost ambasador al României în Finlanda şi Estonia, de unde a fost rechemat de preşedintele Traian Băsescu în mai 2011.

Klaus Iohannis a mai semnat decretul privind acreditarea Andreei Păstîrnac în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Belgiei, cu reședința la Bruxelles. Andreea Păstârnac este fost ministrul pentru Românii de pretutindeni și consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW