Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Guvernul va lua în calcul desființarea Secției Speciale prin asumarea guvernamentală

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete: ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă, joi, la Palatul Cotroceni, prin intermediul căreia a abordat mai multe subiecte importante, cum ar fi desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, abrogarea recursului compensatoriu sau defrișarea ilegală a pădurilor din țară.

Șeful statului a declarat că Guvernul va lua în calcul desființarea Secției Speciale prin asumarea guvernamentală.

„Asumarea răspunderii este un instrument bun pentru legiferare. Acolo unde Guvernul va constata că este nevoie de a promova legislație nouă, este foarte probabil să se abordeze tema și prin asumarea răspunderii.

De exemplu, pentru a rezolva chestiunea pensionării aticipate. Iar desființarea SIIJ ar trebui să se facă în sesiune parlamentară, dar se poate și prin asumare”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că PSD este vinovat pentru că s-a ajuns ca o cantitate uriașă de lemn să fie defrișată în mod ilegal.

”Au fost fake news-uri ale PSD, că eu sunt de parte defrișărilor, că eu sunt prieten cu nu știu ce exploatatori. Eu sunt, cam de când mă știu, un adept al protejării pădurilor și al unui mediu curat. Nu am de gând să mă schimb, de dragul PSD. E nevoie de măsuri ferme, pentru a preveni aceste defrișări ilegale. Datele sunt de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal se taie și ilegal. Asta trebuie să înceteze. Ministrul Mediului a venit cu câteva propuneri care se poate transforma în legislație, altele se poate da prin ordin de ministru.

CSAT a discutat această chestiune, dar nu s-au pus în practică pentru că PSD nu a dorit. A făcut tot ce a putut ca să apere cealalată parte. Ministerul Mediului trebuie să vină cu măsuri ferme, în sprijinul pădurilor, al bugetului național. Mă preocupă, mă ocup mai departe și sunt foarte încrezător de ce va face Guvernul Orban.”, a declarat Klaus Iohannis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW