Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat deoarece ne confruntăm cu o urgență medicală globală

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a declarat după ședința Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) că toate statele, nu doar România, sunt vulnerabile în fața virusului Covid-14.

„Până la acest moment nu avem niciun caz confirmat de infecție cu acest virus în România. Chiar acum câteva minute am primit și rezultatele din Gorj care sunt negative. Dar, nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală. Toate statele, nu doar România, sunt vulnerabile în fața acestui virus care nu ține cont de

S-a constatat că instituțiile responsabile au luat la timp măsurile ce se impun pentru a preveni combaterea”, a declarat Iohannis.

Șeful statului susține că le-a cerut tuturor decidenților, membrii CSAT, să rămână la cel mai înalt nivel de vigilență.

În ședința CSAT, președintele anunță că a subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate „atât la nivel central, cât și local, informarea permanentă a medicilor de familie, managerilor de spitale”.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei cu specialiști de la DSP.

„În eventualitatea confirmării unor cazuri, e esențială protecția personalului medical. Autoritățile trebuie să asigure toate echipamentele necesare.

Am luat decizia alocării de guvern a banilor necesari pentru echipamentele de protecție și medicamente”, mai anunță Iohannis.

Conform evoluției de până acum a coronavirusului, persoanele afectate sunt în special vârstnicii. Iohannis susține că autoritățile trebuie să aibă o atenție sporită a acestor categorii de persoane.

„Am încredere că toate instituțiile statului, dar mai ales sistemul medical, au capacitatea de a gestiona situația. Reiau apelul la calm, întrucât nu există motive de panică. Este esențial să tratăm cu toată atenția situația, să ne informăm permanent din surse oficiale și credibile”, a mai declarat președintele.

Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-dupa-sedinta-csat-nivelul-de-mobilizare-trebuie-sa-ramana-ridicat-deoarece-ne-confruntam-cu-o-urgenta-medicala-globala/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW