Thursday, October 29, 2020
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Voi cere Parlamentului să se întrunească într-o sesiune extraordinară pentru alegerea primarilor în două tururi/ Cu moțiunea sunt destul de sceptic

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, după ce Guvernul Orban a decis să își angajeze răspunderea în Parlament pentru alegerea primarilor în două tururi că este o alegere foarte potrivită pe care a făcut-o guvernul liberal și că îl va sprijini „total în acest demers”. Totodată, șeful statului a anunțat că va cere Parlamentului să se întrunească într-o sesiune extraordinară. 

„Astăzi Guvernul a decis să își angajeze răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, este o decizie absolut corectă, democratică și normală. Este o alegere foarte potrivită pe care a făcut o guvernul și îi voi sprijini total în acest demers. Este, după părerea mea, calea corectă alegerea unui primar în două tururi în asa fel încât cel putin jumătate plus unul din alegători să aleagă persoana care va fi primar. Ii incurajez sa meargă mai departe si pot sa va spun chiar mai mult, astăzi s-a decis ca se va angaja răspunderea, în foarte putin timp documentul va fi trimis la Parlament si imediat ce va ajunge, eu voi cere Parlamentului sa se întrunească într-o sesiune extraordinara”, a declarat Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni. 

Șeful statului a precizat că este „destul de sceptic” privind moțiunea de cenzură pe care a anunțat-o PSD.

„Cu moțiunea sunt destul de sceptic. (…) Este un argument invocat în ultima vreme de cei care în ultimii 3 ani au demonstrat că vor să reducă democrația din Romania asa cum s-a exprimat cineva din PSD. Nu contravine normelor Consiliului Europei. Dă mai multe opțiuni alegătorilor, nu mai puține opțiuni. Nu se restrâng drepturi, dimpotrivă. Este o chestiune ceruta insistent de-a lungul anilor de partide și cetățeni. Am verificat cu specialiștii din Administrația Prezidențială și nu contravine niciunei norme”, a mai declarat Iohannis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW