Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, discuție telefonică cu președintele Egiptului pe tema suspendării exportului de grâu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a purtat o discuție telefonică, joi, cu președintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, în care a fost abordată și tema suspendării temporare a exportului de grâu din țara noastră că statele din afara Uniunii Europene.

Șeful statului i-a explicat omologului său că măsura a avut ca scop asigurarea securității alimentare a României, accentuând faptul că a fost aplicată pe o perioadă scurtă de timp.

„A fost abordată măsura luată de autoritățile române privind suspendarea temporară a exportului de grâu pentru statele din afara Uniunii Europene. Președintele României a subliniat că măsura a fost aplicată pentru o perioadă redusă de timp, fiind menită să asigure securitatea alimentară națională. Președintele Klaus Iohannis a evidențiat faptul că România este interesată să continue exportul de grâu în Egipt, ca parte a consolidării relațiilor economice dintre cele două țări”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Între iulie 2019 – ianuarie 2020, România a vândut în afara spațiului extra-comunitar o cantitate totală de 3.227.000 tone de grâu comun, potriivt datelor Comisiei Europene. Cea mai mare cantitate a fost vândută Egiptului, 759.000 de tone, relevă o analiză lantulalimentar.ro

În 9 aprilie, România a suspendat, prin ordonanță militară, exporturile de cereale în afara spațiului Uniunii Europene, dar s-a revenit asupra acestei decizii în data de 16 aprilie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW