Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre schimbările la șefia DNA și PG: Ministerul a lucrat foarte corect

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 27 februarie 2023

Președintele Klaus Iohannis, cel care va avea ultimul cuvânt în procedura de selecție a procurilor șefi ai marilor parchete, s-a declarat mulțumit de modul în care Ministerul Justiție a desfășurat procedurile de selecție, după ce  ministrul Cătălin Predoiu a anunțat rezultatele. 

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat luni, 27 februarie, propunerile pentru funcțiile de Procuror General al României și de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Alex Florența ar urma să o înlocuiască pe Gabriela Scutea în fruntea Parchetului general, în vreme ce Marius Voineag ar urma să îi ia locul lui Crin Bologa la șefia DNA.

Iohannis: Ministerul a lucrat foarte corect

„Este vorba de scoaterea la concurs a celor trei posturi, în conformitate cu noile legi ale justiției. S-au organizat interviurile la minister si ministrul a anunțat rezultatele care au ieșit de acolo. Urmează următorul pas la CSM și apoi vor ajunge la mine. Nu cred că se pune problema să evaluăm dacă trebuia schimbat sau nu trebuia schimbat. Apreciez că ministerul a lucrat foarte corect, anunțând din timp aceste concursuri”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Din punct de vedere procedural, candidații propuși de Ministerul Justiției vor fi intervievați de Consiliul Superior al Magistraturii.

Ulterior, propunerile, avizate de CSM, vor fi avansate președintelui Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW