Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgență: Dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 iulie 2020 Etichete: , ,

Președintele României Klaus Iohannis spune că deocamdată crede că normele de protecție pot fi respectate, dar dacă situația se va înrăutăți din punct de vedere epidemic se va putea reveni la starea de urgență.  

„Eu mă bazez și m-am bazat în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiștii. Există comisii ale specialiștilor, ei trebuie să analizeze evoluția pandemiei și ei trebuie să vină la politicieni pentru anumite măsuri care se impun de la caz la caz. Este foarte clar că situația în care ne aflăm acum este foarte îngrijorătoare. Sunt în contact și cu guvernanții, și cu specialiștii, și deocamdată credem că, împreună cu românii, avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrativ, cum ar fi starea de urgență. Dar, sigur, dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive. Încă o dată, eu nu îmi doresc acest lucru, cred că nici românii nu-și doresc acest lucru, haideți să respectăm normele în vigoare!”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă starea de alertă se va prelungi, Klaus Iohannis a spus: „Asta este încă o discuție care se poartă”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *