Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre reușita lui Kovesi: Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că votul acordat statelor membre ale Uniunii Europene în favoarea Laurei Codruța Kovesi confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența acesteia.

„Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a declarat Klaus Iohannis.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW