Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre închiderea definitivă a dosarului 10 august: Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația să fie clasat/ Românii au dreptul să știe cine sunt cei vinovați

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 4 martie 2021 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a comentat decizia de clasare definitivă a dosarului 10 august, într-o postare pe Facebook, menționând că „românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnic”. Şeful statului îi cere ministrului Justiţiei să explice de ce cauza a fost închisă şi să găsească soluţii pentru ca responsabilii să răspundă.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a scris preşedintele Iohannis pe Facebook.

Magistraţii au închis definitiv cauza

Magistrații de la Tribunalul București au respins marți solicitarea DIICOT de reluare a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Cererea de reluarea a cercetărilor îi viza pe Laurențiu Cazan, comandatul acțiunii din piață, Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, aflați la cârma Jandarmeriei Române în urmă cu doi ani și Dan Mihai Chirică, pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară pentru a verifica dacă poziția publică a prim-ministrului Florin Cîțu și a altor politicieni referitoare la închiderea dosarului „10 august” încalcă independența justiției, au declarat surse pentru Mainnews.ro.

Florin Cîțu s-a declarat dezamăgit, miercuri, după aflarea veștii că Tribunalul București nu a permis reluarea anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”, precizând că a discutat cu ministrul justiției, Stelian Ion, pentru găsirea de soluții astfel încât cei vinovați să fie trași la răspundere.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com