Monday, March 30, 2020
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre dosarul Revoluției: Statul român trebuie să acționeze cu celeritate în aflarea adevărului, iar cei vinovați trebuie deferiți justiției

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, joi, într-un comunicat de presă, că salută adoptarea Parlamentului European cu privire Rezoluția comemorării a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

De asemenea, Klaus Iohannis subliniază faptul că statul român trebuie să acționeze cu celeritate în aflarea adevărului despre ce s-a întâmplat în decembrie 1989. Acesta susține că onoarea memoriei eroilor, apărarea democrației și a statului de derept și respectarea demnității umane sunt obligații mirale de care depinde viitorul României.

„Președintele Klaus Iohannis consideră că rezoluția Parlamentului European reconfirmă faptul că sacrificiul românilor din Decembrie 1989 reprezintă piatra de temelie a României democratice de astăzi, un stat integrat în Uniunea Europeană și membru al NATO, un stat care asigură respectarea demnității umane, a drepturilor și libertăților fundamentale, a valorilor și principiilor europene.

Totodată, Președintele României reiterează faptul că statul român trebuie să acționeze cu celeritate în ceea ce privește aflarea adevărului despre evenimentele din Decembrie 1989, iar cei vinovați trebuie deferiți justiției.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că onorarea memoriei eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, apărarea democrației și a statului de drept, respectarea demnității umane, a drepturilor și libertăților cetățenilor reprezintă obligații morale de care depinde viitorul democratic al României”, se arată în comunicatul de presă.

Sursă foto : Octav Ganea/ Inquam Photos

Citeste si:  LIVE Ședință solemnă în Parlament. Klaus Iohannis depune jurământul pentru al doilea mandat: Vă asigur că voi fi președintele tuturor românilor-VIDEO

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW