Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre decizia Comisiei Europene: Un bine-meritat pas înainte pentru cetățenii Ucrainei și ai Republicii Moldova / Mesajul premierului

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 17 iunie 2022

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au transmis vineri, 17 iunie, că România va sprijini parcursul european al Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, după ce Comisia Europeană a recomandat ca primele două țări menționate să primească statutul de candidate la Uniunea Europeană, iar în cazul celei din urmă i s-a recomandat să mai îndeplinească o serie de condiții.

După luni intense de dialog și coordonare, sunt bucuros să salut Opiniile Comisiei Europene cu privire la acordarea statutului de state candidate Ucrainei și R Moldova, un bine-meritat pas înainte pentru cetățenii Ucrainei și ai Republicii Moldova. Continuăm să susținem activ integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în familia UE!”, a transmis Klaus Iohannis, pe Twitter.

Și Nicolae Ciucă s-a referit la decizia Comisiei Europene de vineri.

Astăzi, Comisia Europeană a transmis un mesaj pozitiv cu privire la statutul de candidat la UE și perspectiva de membru pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al partenerilor noștri apropiați din est și aspirațiile cetățenilor lor pentru societăți mai prospere și mai democratice”, a fost mesajul premierului Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu, după anunțul Comisiei Europene: Ne întărește convingerea că suntem pe calea cea dreaptă. Este un pas enorm

Comisia Europeană a recomandat, vineri, ca Republica Moldova și Ucraina să primească statutul de candidate la Uniunea Europeană.

Odată ce Comisia Europeană a dat undă verde pentru ca cele două țări să obțină statutul de candidate la UE, acest lucru va trebui validat în unanimitate de șefii celor 27 de state membre, ce formează Consiliul European, iar apoi vor începe negocierile pe fiecare capitol.

Concret, Consiliul European se va întruni pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles, unde este așteptat să dea decizia finală în ceea ce privește deschiderea negocierilor pentru aderarea celor două state la UE.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW