Monday, March 30, 2020
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Derapajului bugetar, motivat de bugetul prost făcut de guvernul anterior

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Klaus Iohannis a declarat, referitor la perspectivei ratingului României, revizuită în jos, că a fost psibilă din cauza bugetului prost făcut de cuvernul PSD. Președintele României spune că Guvernul PNL a găsit situaţia “gata deteriorată”.

„Nu mă aştept la un impact foarte mare. Da, trebuie să vedem puţin de unde vine această retrogradare şi este suficient să citim comunicarea Standard & Poor’s care spune clar că această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar ce a apărut, motivat de cheltuiala excesivă şi bugetul prost făcut de guvernul anterior, nu de acesta. Acesta abia a venit şi a găsit situaţia gata deteriorată. Sunt convins că, pe măsură ce vom continua, vom avea un buget mult mai solid pentru anul 2020, un comportament bugetar adecvat, se va reveni la acest rating. Pentru omul de rând impactul nu va fi măsurabil, dar, sigur, unii investitori se vor gândi încă o dată în plus dacă este cazul să investească în România sau nu şi este posibil pe undeva să apară o mică influenţă şi la dobânzile pe piaţa internaţională”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Standard & Poor’s, cea mai mare agenţie de rating a riscului de credit din lume, a venit cu o revizuire a perspectivei României. Agenția a revizuit de la stabil la negativ perspectiva țării noastre din cauza marilor cheltuieli ale guvernului PSD.

Citeste si:  UPDATE Tensiuni România-Ungaria din cauza situaţiei din Valea Uzului/ A fost deschis dosar penal

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW