Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Dacă ritmul de infectare și presiunea pe spitale cresc, starea de urgență va fi reinstituită

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 19 mai 2020 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a amintit, marți, în timpul unei declarații de presă, că epidemia de coronavirus nu a dispărut, iar în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește, starea de urgență va fi reinstituită.

Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența. Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”, a declarat Klaus Iohannis.

Referitor la weekendul trecut, când în România au fost ridicate restricțiile instituite pe perioada stării de urgență, Klaus Iohannis a spus:

„România a trecut, de câteva zile, din starea de urgență în starea de alertă. În această scurtă perioadă, am văzut foarte mulți români care respectă în continuare regulile, care poartă măști de protecție și mențin distanțarea socială.(…) Din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții.

Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând așa, s-au pus atât pe ei, cât și pe ceilalți în pericol”, a mai afirmat Iohannis.

Președintele a avertizat că „dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un nou val de îmbolnăviri”.

„Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor. Iar în acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri”, a mai adăugat președintele.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW