Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, consultări cu partidele privind referendumul/ Propunerile liderilor politici

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 4 iunie 2019 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis începe, marți, consultările cu partidele politice pentru punerea în aplicare a referendumului pe justiție.

Marți, președintele se întâlnește cu PNL, USR și UDMR. Ulterior, miercuri, la Palatul Cotroceni vor merge PMP, ALDE, Pro România, PSD și grupul parlamentar al minorităților

Cu ce propuneri merg la Cotroceni liderii partidelor

„Noi, ceea ce am susţinut şi înainte de referendum şi în timpul campaniei, şi în ziua votului vom susţine şi în continuare: e nevoie de revizuirea Constituţiei şi, bineînţeles, la ordonanţele de urgenţă noi credem că trebuie să fim mai curajoşi şi să facem un pas mai hotărât şi să eliminăm instituţia ordonanţelor de urgenţă din Constituţie şi lăsăm doar pentru caz de război şi calamităţi naturale. În rest, trebuie să redăm Parlamentului această funcţie de legiferare, pentru că Parlamentul este cel care legiferează, nu Guvernul. Şi dacă redăm această funcţie Parlamentului, poate reuşim – în timp, nu de la o zi la alta – să redăm şi credibilitatea Parlamentului, care în ultima perioadă, din varii motive, a avut de suferit”, a spus Kelemen Hunor.
„Mandatul este foarte clar. Pentru noi voinţa exprimată de cetăţeni în cadrul referendumului este literă de lege şi vom susţine toate demersurile iniţiate de preşedintele României pentru a transpune în fapt voinţa exprimată de cetăţeni în cadrul referendumului”, a precizat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW