Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Democrația nu poate fi suspendată sau pusă între paranteze

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 august 2020 Etichete:

Președintele României, Klaus Iohannis, susține o conferință de presă la Palatul Cotroceni pe tema alegerilor locale, ce vor avea loc în 27 septembrie.

Klaus Iohannis îndeamnă candidații alegerilor locale să respecte regulile sanitare și să nu îi pună în pericol pe alegători.

Pe 27 august debutează campania electorală pentru alegerile locale. Este pentru prima dată când scrutinul electoral și campania electorală se vor desfășura în condiții excepționale. O premieră la care trebuie să ne adaptăm cât mai repede. Obiectivul principal este să putem organiza scrutinul și evenimentele din campanie pentru a proteja oamenii. Acest lucru este posibil dacă vom respecta un set de reguli și măsuri pentru a organiza aceste alegeri. Există precedente, sunt țări care au organizat aceste alegeri. Dacă toate aceste reguli sunt însușite, riscul poate fi scăzut spre minim. Fac un apel la responsabilitate și aici mă adresez candidaților la alegerile locale și echipelor de campanie. Respectați aceste reguli și nu-i supuneți pe oameni pericolului infectării”, a declarat Klaus Iohannis.

De altfel, acesta a declarat că nu putem amâna alegerile la infinit, deoarece este periculos pentru democrație și a ținut să transmită un mesaj alegătorilor.

Democrația nu poate fi suspendată sau pusă între paranteze. Să nu uităm că alegerile locale în România au fost deja amânate, pentru că, la momentul respectiv, nu s-ar fi putut desfășura în siguranță. Dragi români, este important ca voi să decideți cine va conduce comunitatea în care trăiți în următorii ani!”, este mesajul dat de Klaus Iohannis.

Sursă foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW