Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Ca să fiu bine înțeles. O Românie fără PSD în conducerea statului/ Avertisment pentru liberali

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 2 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, în cadrul unei ședințe la Palatul Parlamentului că PNL va lua măsuri pentru modificarea legilor Justiției, dar și pentru abrogarea legii recursului compensatoriu.

Întrebat când se vor face aceste schimbări, Iohannis nu a dat un termen.

„Eu am mesaje pentru PNL în toate domeniile, dar le voi doza optim. Toate vor fi dozate la momentul oportun care va veni destul de repede. Dar am avut rugămintea și cred că a fost bine primită, să rezolvăm cea mai urgentă problemă, cea a bugetului. În paralel cu pregătirea bugetului se fac și alte pregătiri pe probleme urgente, dar despre acestea la momentul oportun”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial

Președintele României i-a avertizat pe liberali, spunându-le că PSD-ul nu a fost înlăturat de la putere decât parțial.

„Adversarul nostru din ultima vreme a fost PSD. Un PSD care a încasat-o de trei ori în acest an, dar cred că este bine să vă spun că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, are un număr imens de primari, de președinți de CJ și ca atare ne bucurăm de această victorie, dar autosuficiența după această victorie ar fi cea mai mare greșeală pentru PNL. Avem în continuare alegeri și aștept de la PNL și de la noul guvern Ludovic Orban, care face o treabă foarte bună, la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să putem să oferim românilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD”, a spus președintele.

Șeful statului a scos în evidență expresia „o Românie fără PSD”, afirmând că nu vor să trimită pe nimeni altundeva decât acolo unde îi este locul, dar social-democrații nu mai au loc în conducerea instituțiilor statului.

„Ca să fiu bine înțeles. O Românie fără PSD în conducerea statului! Nu vrem să trimitem pe nimeni altundeva decât unde îi este locul, dar în conducerea instituțiilor statului nu mai este locul PSD și această chestiune vreau să fie foarte bine înțeleasă. Am spus-o de multe de multe ori în campanie și o repet, ca să o reținem împreună: PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani și românii au dovedit, pe parcursul acestui an, că-și doresc conducerea României fără PSD. Acesta este un obiectiv care trebuie urmărit în continuare”, a conchis Iohannis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *