Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a vorbit cu președintele Ucrainei, în contextul evoluțiilor îngrijorătoare de securitate din regiune

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 1 februarie 2022

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, 1 februarie, o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski. Dicuția a avut loc în contextul „evoluțiilor îngrijorătoare de securitate din imediata proximitate a Ucrainei, în regiunea Mării Negre”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, cei doi șefi de stat au avut un schimb aprofundat de opinii cu privire la situația de securitate din regiune.

Astfel, Iohannis a reiterat sprijinul ferm al țării noastre pentru suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială, precum și pentru aspirațiile sale europene și euroatlantice.

„Președintele Klaus Iohannis a arătat că este inacceptabilă amenințarea cu folosirea forței și tentativa de subminare a actualilor parametri ai arhitecturii europene de securitate, precum și încercările de recreare a unor ,,sfere de influență” și a reafirmat susținerea puternică a României pentru dreptul Ucrainei de a-și alege propriile opțiuni de politică externă și de securitate.

Președintele României a reiterat sprijinul pentru politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a Peninsulei Crimeea și a apreciat comportamentul responsabil al Ucrainei în vederea evitării creșterii tensiunilor.

La rândul său, Președintele Ucrainei a mulțumit României pentru sprijinul vocal și activ atât în cadrul Uniunii Europene, cât și al NATO”, transmite Președinția.

Totodată, Iohannis și Zelenski au abordat și alte subiecte, precum avansarea cooperării bilaterale, soluționarea problemelor legate de drepturile persoanelor aparținând minorității române din Ucraina.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW